KulturaTë gjitha “shtetet” e vetëshpallura shqiptare

Nga: Bajram Mjeku. Nëntë vjet pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë dhe të nxitur nga serbët, më 17 korrik të vitit 1921, Zyra jugosllave për Shtyp në Prizren, njoftoi krijimin e të ashtuquajturës Republikë e…


Korça Short Film Festival

Sikur e dikton situata, ky konkurs artistik vjen në tjetër format. Festivali i filmit me metrazh të shkurtër po zhvillohet online, për të pandemisë. Në garë këtë vit janë prodhime të ndryshme kinematografike. Në konkurrim…